lördag 15 juni 2013

BORÅS 2DAGARS XC

Foto: Samuel B. GT på offensiven under dagens race.
Efter 5 timmar i bilen så anlände Stefan och jag till Borås vid 13 tiden. Lite småsega i benen men nu skulle det hämtas nr lappar och värmas upp. Lite överaskande så möttes vi av en snustorr och snabb bana. Jag trodde det skulle vara lite lerigt idag av allt regn men här hade det torkat upp fint. 
Det var gemensam start idag igen med P15-16, H40 och H50 så det gällde att vara på tå i starten. Jag stod i 3e startled och fick en rätt kass start. Men i första branta uppför så blev det lämmeltåg och då sprang jag om en hel drös unga 15-16 cyklister. Sedan var jag på Tommys bakhjul och hade fint utgångsläge. 
Tommy är fenomenal på att starta i sådana här race där det gäller att plocka placeringar snabbt. 

Hamna i tätgruppen med Tommy i H50, och 2 st P 15-16 åringar. När 80% av varv 1 av 5 var körda så gick jag upp i täten men i pulkabacken så körde smågrabbarna om och jag var 3a totalt. Men vid lagningen strax innan varvningen så gick jag upp i täten och körde hårt och fick en lucka. Hade en liten kris i den långa stigningen på varv 2 men klara att hålla luckan uppför och då visste jag att jag blir svårslagen idag för utför hade jag grymt bra flyt. 

Sedan öka jag avståndet bakåt varje varv men jag gick på för fullt hela tiden så det var inget lätt race. Vann totalt i min startgrupp och vann min klass H40 före Rolf Svensson. I H50 vann Tommy Olsson som var total 2a i startgruppen, det är starkt av gubben ;.))
I H30 som startade med eliten så vann Samuel Brännlund övertygande så fina resultat av Norrtälje CK på första dagen här i Borås. Nu får vi ladda inför morgondagens race och försöka ta totalvinsten..om man orkar köra snabbt igen :.)