tisdag 2 juli 2013

ALPEN VAR MÅLET SÅ ALPEN FICK DET BLI

I flera dagar har jag gått och haft detta trainer pass surrandes I huvet. Jag har laddat som till en viktig tävling och tränat hela vintern på trainern för att knäppa (min) förra årets suveräna tid på 38:22 min upp till alpe-d huez.

Det är 13,4 km mjölksyra och pressa sig till det yttersta för att ta rekordet eller åtminstone se om träningen man gjort varit bra eller väldigt bra.
Rekordtiden upp på trainer I Borg har Samuel Brännlund på 34:26 min och det rekordet står sig fortfarande alldelles strålande.
Jag var 4 min efter förra året så jag tänkte inte ta mig vatten över huvet och köra mot den tiden även fast den tiden fanns I mitt huvud som ett möjligt mål.

Jag satte mig på trainern. Tvekade lite om jag skulle köra 4or istället men målet var alpen så alpen fick det bli. Motståndaren var 38:22 min. Visste att jag måste snitta en bra bit över 400 watt hela vägen upp om jag ska ha en tjans. Jag vägde in på 76 kg så ingen ändring I vikt inställning på trainern. Lägre vikt så går det fortare. Så klar fördel att vara lätt när man kör mot klockan uppför berget.

Kände nästan direkt att jag är bra mycket starkare än förra året och fick hålla igen lite I början och försökte hålla runt 430 watt. Efter 25 minuter låg jag fortfarande stabilt på runt 430 watt. Svetten sprutade och pulsen börja gå över 170 sträcket. Benen brände men nu var jag så optimistisk  att jag körde mot Samuel och viljan var enorm.
Men de sista 2 kilometrarna så såg jag klockan gå alldelles för fort och jag blev slagen med nästan 2 min av Samme. Min nya rekordtid lyder 36:16 min.
Men jag slog Samme I watt. Jag snitta 433 watt medans Samme snitta 415 watt. Skilnaden att han slog mig var att han vägde in på 67 kg. Alltså 9 kg lättare än mig.
Min förhoppning är väl att kunna väga in på 73 kg och se hur det slår men snittar jag samma watt som idag är jag nog ändå slagen med någon minut.

Men jag kan inte vara annat än grymt, grymt nöjd med min tid idag. En klar förbättring sen förra året :-D:-D:-D