söndag 12 april 2015

KEPSCUP MUSKÖ

Foto: Bengt Grönqvist. Kepscup Muskö 12 april.

Idag var det då kepscup nr 6 ute på Muskö. Och där hade verken Stefan eller jag varit så det såg vi fram emot. Det var bara att packa bilen och bila ned de 12 milen till det gamla militärområdet. Vädret var lite ruggigare än igår med starka kalla byvindar, moln och + 9 grader.

Väl på plats testa jag banan 2 varv och jag börjar nog bli bortskämd på mtb banor och hade nog målat upp en liten annan bild av banan. Men det var en klassisk Stockholms kepscup bana med lite för lite stigning, mycket rötter och några kärr man skulle rakt igenom. Bra rakt fram tryck gällde idag samt så fick man inte vara rädd för vatten eller lera ;-)

Starten gick och jag kom iväg bra i den långa startbacken men då banan var väldigt lik långlopp så blev vi en ganska stor klunga som leddes av Hjalmar B till en början. Efter ca 2 varv försökte jag gå upp och höja farten men den flacka banan gjorde det svårt för mig att få lucka samt att benen nog oxå var lite slitna från gårdagens race. Jag fick ingen lucka på 2 varv. Så då blev det istället Nils L som försökte. Men inte heller han fick någon lucka. Hjalmar som körde 6 varv öka lite på sitt sista varv och fick en liten lucka på några sek i leran och var först in på 6 varv.

Ut på sista varvet så kom Jonas P som legat som en stelth bakom oss och drog på en rökare. Han fick ca 10 sek på Nils och mig som han höll in i mål. Nils blev 2a och jag blev 3a och jag var ca 5 sek efter Nils. Så väldigt jämt idag. Det var skoj!!! Nu blir det vilodag imorgon och ladda batterierna både fysiskt och psykiskt :-))