torsdag 27 augusti 2009

FANTASTISKT

Måste säga att den som uppfann google earth gjorde ett fantastiskt jobb!!! Google earth är fantastiskt när man ska hitta till nya platser och när man zoomar så kan man se foton på de platser man kommer att passera.

Fantastisk lär även bilresan bli till Praloup när man kollar in kartan och bilderna. Det blir ett äventyr i äventyret att åka de 15 milen in i alperna. Bara det är ju värt varenda krona på resan. Synd bara att man inte sitter på cykelsadeln de milen. Kolla våran rutt!!!


Landar i Nice. Hyr bil och börjar resan tvärs igenom Nice och de 15 milen till Praloup.

Bergen börjar nästan direkt...



Ena serpan efter den andra. Fasen att man inte sitter på cykeln här.


Efter denna bro över en stor bergsflod börjar de tuffa höjdmetrarna.





Små, smala vägar med fantastisk utsikt.




Nästan lite läskigt. Så grymt att man ryser när man ser bilden.






Så rundar vi bilfärdens högsta punkt på 2800möh. Col de la Bonette.







Kanske tar vi en fika här på nedvägen mot BARCELONNETTE där vi ska bo.








BARCELONNETTE. Här kommer Stefan och jag sova. Ca 800möh. 10 km kvar till Praloup härifrån.









På lördagen då åker jag upp hit till Praloup.
Det är tävlingsarenan för MASTER VM MTB. Jag kör banan med Ulf Johansson. Blir 1 eller 2 varv. Prata med Ulf igår och han sa det var grymt kuperat och branta (lillaklingan) backar. Utför var det oxå väldigt, väldigt brant, här gällde det mest att ta sig ned än åka fort. Han körde runt banan på ca 26 min när han tog i hårt men man kunde liksom inte maxa då det gäller att klättra så mycket, sa han.
Jag startar kl 11:30 på Söndagen och kommer att köra 5 varv på den 8 km långa banan. Det blir som en elit tävling här i Sverige. Räknar med en körtid på ca 2:20 tim. Det blir tufft!!! Ja jävlar annama det blir tufft det.... Men sååå KUL!!!!