torsdag 13 augusti 2009

HÖGDALSBERGET

BILD OVAN: Stefan L in action på Högdalsberget MTB XC race den 12 augusti. Beviset på att Stefan kör i NYA ckn dressen.

BILD OVAN: Gunnar T in action på Högdalsbergets MTB XC den 12 augusti. Superfokus bland de lite mer tekniska bitarna på banan.


BILD OVAN: Även denna bild på Gunnar T på racet lite mer sammanbitet efter att tappat mark på Världsmästaruffe... Hur ska det egentligen gå på VM.
Bilderna är tagna av Haningerox, se bland favoritbloggarna för fler bilder av Hfox.
Högdalsberget är nog min favoritbana i Stockholmtrakten. Den är snabb, omväxlande och mycket kuperad. Riktig utslagsgivande bana, snabb men innehålller en del tekniskapartier ändå. Racet är oxå kul då alla startar samtidigt så man får jämföra sig med de bästa, lite viktigt att få en juste start bara då många kör fort i början men banans karaktär med en lång serpentin stigning i början brukar sålla rejält och vid toppen så man bara har de framför sig som är snabbare än en själv.
På gårdagens race hade jag igen lite förhoppning att hänga med Uffe lite. Men Uffe satte upp ribban högt direkt och tog starten och fick direkt lucka. Jag hängde med Micke Salomonsen som tog det lugnt i starten men orka bara hänga med ett halvt varv. Sen tappa jag oxå den ryggen. Vid varvning var jag 25 sek efter Uffe. Micke hade då seglat iväg även från Uffe. På varv 2 fick nog Uffe ite syra så då körde vi jämt. Fick lite medgång av det och tyckte jag öka lite på 3:e varvet men till min förskräckelse såg jag att jag tappat ca 15 sek till på Uffe. Lite knäckt på 4.e varvet men tyckte ändå jag körde bra så drog även Uffe ifrån på detta varv. Så ca 1 min efter var jag när jag gick imål. Stefan körde kanon denna dag och vann H-40 och var inte långt efter mig.
Jag är ändå nöjd med formen och körningen. Jag hade 168 i medelpuls/90% och hade 182 i maxpuls/97% och snittfarten var 20.2 km/h på den 4,5 km kuperade banan. Jag körde träningscykeln med stum framgaffel så jag tappa kanske några sek på nedförs löporna då jag inte vågade stå på för fullt då det studsa lite för mycket. Men samtidigt är den stumma gaffeln skön uppför och banan är som sagt generellt snabb.
Idag var det vilodag och en heldag med Iza. Vi cyklade, promenerade och badade hela dagen. Imorgon fredag är det backintervall igen. Sista gången jag ska köra 20 gånger uppför backen innan VM.