onsdag 12 september 2012

EXOTISK XC I BRASILIEN

In i det svåraste partiet på banan.

Startbacken är brant. Lägsta växel för att ta sig cyklande uppför.

Från svåraste utförslöpan på banan idag på mitt andra varv.


 Det är verkligen exotiskt och tropiskt i Brasilien. Precis som man sett på TV. Med de djupa, vackra regnskogarna, de bergiga landskapet och det vackra havet med de långa sandstränderna blandat av klippor och stora stenar. Precis så. Sen finns oxå den fattigdomen och rikedomen boendes sida vid sida. Åt ena hållet ser man stora vräkiga hus med elstaket runt sig, på andra sidan ser man fallfärdiga hus med trasiga trä staket. Det är inte lika rent och prydligt som i Slovenien. Här dumpar man skräpet där det finns plats helt enkelt. Men skogarna är magiska. Man väntar sig en morrande Tyrannosaurus rex från filmen Jurrasic Park titta in genom hotell fönstren.... som att....Samuel slänger sig ned bakom sängen och skriker -Nooo!! It gona kill us!! Jag säger viskande. No He want to be our friend. Sen krossar Tyrannosaurus rexen fönstret och tar tag i Tommys cykelhängslen,  Tommy greppar sin säng och skriker. - Nooooo help me Noooooo. Samuel gråter och ligger chockad på golvet. Jag tar fram avbitartången, klipper av Tommys Sverige hänglsen. Jag höjer rösten och säger. -Run I take him uphill. och... Sen vaknade jag nere vid stranden. Solen börja gå ned och jag skrev lite i sanden med foten,  tog ett dopp i havet och sedan knallade jag sakta tillbaka mot hotellet.


Tankarna finns hos min fru och barnen trotts all cykling och sol :.))
Som sagt det var en klockren dag vädermässigt. Sol och varmt. Men gårdagens regn hade gjort delar av banan lite blöt. Vi väntade till lunch tid innan vi begav oss till banan och avverkade 2 varv på den. Efter första varvet kändes det som om det bara var en lång, brant uppförsbacke till toppen och sen en lång utförslöpa hem igen på slutet. Men efter andra varvet så var det faktiskt 2 utförslöpor innan den långa utför som gick ned till varvning och målet. Så den första långa stigningen gick lite i trappsteg även fast trappstegen var långa och branta. Utförslöporna var inga svåra att bara ta sig ned men det blir svårare om man ska åka fort då de är långa och lite trixiga på sina ställen. Men de är verkligen kul utförslöpor. Uppför så är det inga konstigheter alls. nästan all uppför går på grus eller asfalt. Där det är lite stig uppför är det så brant så det är bara att springa (gå). Väldigt fysisk bana. Kan bli riktigt kul bara benen är med en.
Våran lånande havsvik.
Där badade jag i vågorna på sena eftm idag.
Hotellet vi bor i är den större vita byggnaden i mitten på bilden.
Imorgon ska jag försöka köra på lite hårdare och se hur det känns. Idag har det känts sådär. Verken bra eller dåligt. Men det är några dagar kvar så jag hoppas på Yodas ord "May the Force be with you"  på söndag. Over and out!!!