söndag 12 maj 2013

SALBOHED XC TT

Satte mig i bilen tidigt på morgonen och for upp till Tommy och Salbohed banan. Mötte upp Tommy och  trodde att det bara blir vi och Ville. Men bil efter bil med cyklar på taket kom och vips så var vi 15 st till start. De flesta var från Västerås klubben och även de gamla mtb xc och multisport rävarna Tony Andersson och Thomas Wallinder dök upp, det var superskoj!
Tommys bana var lite förlängd med ytterligare en backe så banan var verkligen utslagsgivande. Banan är egentligen ganska så lik mina banor men det som skiljer är underlaget. Hemma hos mig så är det rätt släta stigar och inte så mycket sten. Tommys bana är full av små och stora stenar som stör flytet. Framförallt då man ej är inkörd på banan. Men ju fler varv man kör desto bättre går det.
När starten gick så kom jag iväg bra och var i hjulet på Tony. Ville fick en liten lucka i slalombacken och där börja Tony krokna så jag och Tommy smet förbi och börja jaga Ville. Vi hade lite tur då Ville körde lite fel och plötsligt var jag i täten. Körde på allt jag hade men hade svårt att få flyt bland stenarna. Efter ca 2 varv i täten hade Ville och jag fått en lucka till Tommy. Ville var stark och gick om och körde jämt och framförallt fort uppför. Jag körde lite som ett gummiband och tappa uppför men gick ifatt på slätan. Men att vara stark uppför på Tommys bana och de flesta andra banor är en fördel. Så Ville fick den luckan han behövde uppför för att vara ca 5 sekunder före mig i mål. Tommy var ca 1 minut efter oss.
Riktigt kul race, bra sparring och kanonbra fart träning blev det idag och 365 höjdmeter blev det oxå.