söndag 5 maj 2013

SWECUP HJO XCE

Idag har man tillbringat många timmar I Hjo då det har varit sprintrace här XCE. Banan var snabb, kurvig och flack. Körtiden var ca 2:20 min så man hade ej råd med dålig start eller något misstag. För min del så satte jag en ok kvaltid på förmiddagen då jag var näst snabbast I min klass efter Dick Samuelsson. Sedan var det många timmars väntande innan det var dax för semifinal. 6 st I varje kvalrace. När starten gick så gör jag samma dåliga start som på SM förra året. Det var bara att gilla läget och köra på. Svårt I början att köra om. Ligger man lite längre ned I fältet blir det lite stökigare så efter halva racet vurpar en kille precis framför mig och jag tvingas hoppa av cykeln och springa uppför en slänt. Låg 5a och målet nu var en 3e plats för att nå A finalen. Jag körde om en och hade Christer Klaar precis framför kurvorna innan upploppet. Men jag hade inte benen att slå Christer I spurten så det blev en 4e plats och jag hamna I B final. En dryg timme väntande igen och så var det B finaldax. En liten bättre start och jag var ut som 3a. Fick kämpa hårt I början för att inte tappa. Men när vi kört lite mer än halva racet krokna de framför mig lite och jag kunde axa om båda ganska så snabbt och sen var det bara att ösa på det sista jag hade och jag klara vinsten och en 7e plats idag. Dick Samuelsson vann A finalen senare.
Samuel Brännlund ledde länge H30 A finalen men mot slutet kom Frans Sjöblom om och vann medans Samme tog en fin 2a plats och Samme leder nu Svenska cupen totalt I H30. Stefan Larsson hade ingen bra dag eller ben idag och blev gill sist 12a I H40.

Kul race idag, bra bana och kanonbra arrangemang men något som inte är så kul med XCE är all väntan. Det blir alldelles för dryga dagar. 7,30 min racetid och på 8 timmar det är inte kul. Hoppas att XCE arrangeras I block händanefter. Det tror jag de flesta som var med och arrangera tycker.