lördag 9 november 2013

GRINDCROSSEN

Foto: Viktor J. GT in action.

 GRINDCROSSEN
Denna råa och lite ruggiga höst lördag var det dax igen för CK Norrtäljes crosscup och klubbmästerskap i cyclocross.
Banan var lagd på bästa stället av Robban i Norrtälje "Grind" .Banan var oxå i bästa cross skick med massor av gräs, lagom hal och snabb om man orkade trycka många watt. Vi var 11 startande på dagens race och Anders Singstedt var den som knockade alla till en början av racet och hade en stor ledning i början av racet. 
Jag själv tog det lite lugnare i starten då de 40 minuterna vi skulle köra är lååånga 40 minuter med den intensitet som det är i cyclocross. Men när Anders lucka bara växte så tog jag upp jakten ganska så snart. Jag gick ganska lätt ifatt på något drygt varv och den höga utgångsfarten straffade sig nog för Anders så när jag kom ikapp gick jag ganska så tidigt upp i täten och tryckte på allt jag hade. Jag fick snabbt lucka och kunde köra mitt eget tempo och jag hade full kontroll och drog ifrån lite hela tiden. Mot slutet körde dock Johan Norin väldigt bra och han gick om Anders och Johan och jag körde rätt jämt de sista varven.

Detta var sista race genrepet innan cyclocross SM som är nästa lördag vid Stora Skuggan i Stockholm. Formen är inte den bästa men ändå helt ok. Men för att få till det så behöver jag nog hjälp av vädrets makter så gärna mycket regn eller lite snö. Blir banan snabb så får jag mer problem att hänga med. Imorgon ska Anders och jag provköra Sm banan och då får man se lite mer om man kan fajtas om medaljer eller inte.

Dagens topp 3 och KM Cross Medaljer blev:
 1a(Guld) Gunnar T. 2a 
2a Silver) Johan N. 
3a (Brons) Anders S. 

Alla resultat finns på ckn.nu


Foto: Viktor J. GT in action.

Foto: Viktor J. GT in action.

Pulsfil från dagens race. Rätt intensivt kan man säga!!!