söndag 20 juli 2014

SM RACE RAPPORT

Strax innan start!!!
 Jag hade kört bra i Danmark och Finland helgerna innan SM och SM banan var torr, tuff och teknisk. Vädret var stekande hett och min SM form visste jag var på plats i kroppen.
Som jag skrev tidigare så var det det tuffaste H40 startfältet någonsin med över 40 startande och det var en drös forna superstars som kom till start. Så att vinna detta race och ta ett 3:e SM guld visste jag skulle bli nästan omöjligt svårt. Men att nå pallen fanns det en möjlighet till om allt gick min väg.

Och mycket händer på ett SM race..... När starten gick fick jag en bra start trotts att jag strula lite med att få i att få i klippsen. Jag var i väg som 4a, blev omkörd av 2 st och låg 6a ut på första varvet. När vi loopar in mot tävlingsarenan i mitten av första varvet ligger jag efter Anders Höjer. När Anders ska svepa över ett stockhopp så har han lite för hög fart och får bakstutts... Jag hinner uppfatta situationen och bromsar precis innan jag tänkte flyga ned för slänten. Anders vurpar otäckt hårt och blir liggande blick stilla i en onaturlig ställning. Jag blir alldeles kall trotts värmen. Det såg INTE bra ut. Hoppas han klara sig surra det i huvet och jag mådde lite illa av den otäcka vurpan. Men jag kämpa på och hade lite häng på täten som nu var Uffe Johansson, Roger Persson och Magnus Palmberg.

Den trion fick några meter och jag fick Hans Mård på rullen och vi bildade en jagande duo. Plötsligt på varv 2 kom Uffe gåendes längst banan och såg arg ut som ett bi. Tydligen blev han diskad då han inte haft chippet på hojen. Riktigt trist då han verkade kunna utmana de forna superstarsen.

Roger och Magnus rådde jag ej på utan de fick några meter per varv.

Jag var dock hårt jagades av Hans Mård och efter dragit i 3 varv så går Hans om och attackerar hårt på 4e varvet av de 6 som ska köras. Jag ligger lite illa till ett tag då jag tappar men jag biter ihop och gnetar på som var mitt motto för dagen....gneta på!!!  Jag kör på där jag är bra på att köra och snart börjar jag äta in luckan igen. Jag är ifatt i slutet av 5e varvet och nu känner jag mig stark.

Vid klockringningen till sista varvet kastar jag min flaska och sätter in en stöt. Nu ville jag vara först in i de tekniska delarna. Hans hängde på. I den branta backen innan tekniska körde jag allt jag hade för att vara först in då jag vet att Hans oxå ville vara först in där. Jag hade lite tur och fick hjälp av en varvade åkare som stoppade upp Hans som var på väg om mig.
 Jag satte full fart utför men när det började gå uppför igen hörde jag att Hans var ifatt igen. Men Hans gick inte om som jag trodde han skulle göra. Så nu gällde det att göra något överaskande. På toppen av backen när man är som tröttast var det stökigt. Där tryckte jag på allt jag hade och plötsligt hör jag en smäll bakifrån när Hans kör in i en stubbe och vurpar. Får lite adrenalin kick och kör på som jag är jagad av vargar in mot mål. Har bra flyt och tryck hela vägen in och jag grejar bronset och är såååååå jäkla nöjd över den valören denna dag!!!!


2:a Roger Persson, 1:a Magnus Palmberg, 3:a Gunnar Töjren 
GT in action.

1:a Malin Tindberg, 1:a Linda Meijer, 3:a Irma Grape
 Min fru Irma fick oxå en brons medalj i D30 klassen. Irma kämpa så grymt bra på den tuffa banan. En liten revange från 2009 då Irma var i ledningen i D30 men tvingades bryta då kedjan gick av. Superskoj!!! :.))


Irmis in action.

GT med Hans Mård jagande efter sig.

Närbild GT.