söndag 24 maj 2015

FINALEN BORLÄNGE TOUR XCC


Sista dagen på Borlänge tour bjöd på bästa vädret denna helg med sol och varmare väder. Det var finaldax dag!!!!.... och för oss H40 skulle det köras 3 varv på en en kortare XC bana. XCC kallas det då = XC Creterium -  Ett kortare och intensivare XCO kan det sammanfattas med. 
Jag låg på 3:e plats totalt inför finalen och var 33 sek efter Hans Mård och bara 8 sekunder efter Jonas Palmberg. 

Tanken var att om jag får en bra start så kör jag allt och försöker spränga fältet och förhoppningsvis kör mina motståndare trötta. Det är egentligen inte min stil att gå ut i 110% men denna dag så kändes det som min enda tjans.

Jag fick en bra start och gick snabbt upp i ledningen. Körde verkligen allt jag hade och lite till på första varvet. Vi var 4 st som var loss i slutet av varv 1. Men tyvärr för mig de som jag frukta mest denna dag. 

I slutet av varv 1 när jag var riktigt trött så swicha plötsligt Jonas förbi. Han såg inte ett dugg trött ut och han ökade tempot. Jag följde med på gnällen till varvningen men sedan gick det inte längre. Hans Mård och Håkan Sandberg gick om och tanken var att haka på dem.

Men så rökt jag var just då så gick inte det. Jag tappa mer och mer och försökte desperat att hålla någorlunda speed. Ett tag var även Tomas Berg bara seukunder efter mig men jag lyckades samla lite kraft mot slutet och klara 4:e platsen idag.

Jag tappa lite tid idag men klarade 3:e platsen totalt. Hans Mård vann och Jonas Palmberg blev 2:a. Bara att grattulera Hans och Jonas!!!