lördag 2 maj 2015

ISABERG MAXIMUM POINTS

Blev en fullspeckad dag igår då vi åkte direkt till Isaberg efter Kvänum rejset. Så på sena eftm provkörde vi SM banan som verkligen var så häftig som jag föreställt mig efter sett bilder därifrån. Banan är redan pilad så lätt att hitta ut på banan. Den börjar som jag körde den med lite trix. Ett stendropp, stocktrappa och ett litet hopp. Fanns linjer runt oxå. Sen började stigningen som var lååånng och brantade till här och där. Men den serpade sig upp nästan till toppen. Gick bra att ligga två i bredd hela vägen upp så inte singeltrack uppför. Sen bar det av utför i doserade kurvor och på ett paeti var det rejält brant. Sen utför lite flackare igen och man fick en dejavy från pietermaritzburg när man såg ned mot arenan mellan träden. Grymt!! Ut på arenan så bar det iväg uppför igen men då i trappform och massor av rockgardens, snälla hopp och ett klippdropp. Sen utför igen mot varvning i stora doserade kurvor. Helt outstanding den roligaste bana jag kört. Slår allt jag kört även fast Danmarks bana i Nastaeved oxå var grym!!!
Det enda som inte var perfekt med SM banan just nu var att den var så nygjord att det kändes som köra i hästspår här och där. Väldigt knöligt underlag. Slätas det ut här och där på banan (behöver ej vara överallt) så blir flowet ännu flowigare och cyklingen alldelles, alldelles underbar!!! ...så länge benen är pigga ska tilläggas!! För banan är grymt kuperad!! Precis som det ska vara när man kör mountainbike.

Tänkte på det oxå vilken bana som är mest lik och kom då bara på våran egen kvisthamra bikepark. SM banan och våran bana är grymt lika egentligen. Men SM banan är mer XL än våran. Samma karaktär och samma trix. Dock ej lika många höjdmeter eller lika höga doseringar:-) på Norrtäljes bana.


Nu ska vi strax åka till Mjölbybiken. Regnat som fasen inatt så räknar med geggrejs!!! :-)