tisdag 13 juni 2017

FÖRDEL FULLGUNG

Vobbla till ordentligt ett tag i huvet och jag snöade in på att jag ska minsann köra min hardtail på master VM i Andorra om en vecka. Så jag fixade iordning den till rejsmode och provcykla runt huset. Den kändes rapp, lätt och snabb. Körde med den till jobbet idag och det kändes bara bra. Väl på jobbet körde jag som vanligt bålträning men har fått lite nya övningar av en naprapat som jag nu kör. Det är lite mer duttiga övningar och mer koncentrerat på vänster sida med kör man en stund blir även de rätt jobbiga. Hoppas detta ska stärka min svaga vänstersida.

Efter jobbet hoppa jag på hardtailen och körde hem. Väl hemma så var det förVM ensam rejs på min bana. Jag körde 6×2,1 km.

Drog iväg och jäklar var stuttsig och orolig hartailen var. Min släta bana kändes nästan lite stökig. Man har skämt bort sig med fullgungarna. Fick inte riktigt samma flyt i utförspartierna som jag haft med fullgungarna men tyckte ändå jag höll bra flyt. Uppför kändes det bra.
Första varvtid och den var ca 3 sek bättre än  är jag körde med 920 hojen. Nästa varvtid var jag 5 sek långsammare än med 920 hojen. Blev lite störd av att inte få bättre tider.
Men kämpade på alla 6 varven jag tänkt och tappade hädanefter lite hela tiden. Det var lite fuktigt och lite trögrullat underlag men inte gick det fortare med hardtailen när man plötsligt bytte tillbaka. Såååååååååå.............

Känslan var helt e kelt inte lika skön med hartailen nu när man var van med fullgung så jag kommer köra 900 fullgungaren på VM ändå. Skiljer visserligen 600 gram på hojarna nu till fördel för hartailen men fullgungaren är roligare att köra. Och det ska ju vara roligt...har jag hört🙃
Känns oxå som lite safare att köra fullgung i de branta utförslöporna än med den knykigare hardtailen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar