onsdag 12 december 2018

SMARTWATCH TEST FÖR TRÄNING

Idag blev det onsdagsdistans upp till Älmsta för lite luciafika. Lite lätt snö på marken men mest slask och blött. Mötte upp Stefan vid upplunda sedan cykla vi raka vägen upp via velända, råda och gåsvik. Fika lite gott!! Sedan hemåt via kanalen och lite blandat skogsväg och asfalt.

Var utrustad med två klockor då jag rent ut sagt fått tuppjuck på polar vantage v klockan där det är en hel del grejer som inte funkar (som funkar på en 300:-) smartklocka!! Vantage klockan kostar ändå 5000:- och når för tillfället ej upp i den prestandan. Ex så vägrar den synca med huawei mate 20 pro phonen. Det är det värsta just nu!! Men sån tur är så går det att synca via dator. Ej heller polar vågen går att synka verken med klocka eller telefon. Sen saknar vantage helt enkelt vanliga basic grejer som notiser, ljus och display inställningar. Konditionstest och saknade till och med timer!! Men idag kom timer uppdateringen!!
Sen undrar man hur den där överträningshjälpen funkar på klockan för jag har gått ned från elit till träna ofta och röra mig medelmåttigt samtidigt som jag ökat träning och kört stenhårt men jag är inte i närheten på att bli övertränad. Knappt jag når en aktivitetsnivå på 75% trots 3 tim distans👍🙄 Kanske är så jäkla stark!!!🤔😄
Sen det där med handledspuls vet jag inte!! Funkar väl när du sover, tar det lugnt eller lätt, lätt träning annars måste man ha ett pulsband för att få korrekt puls.

Det är lovat en bunt uppdateringar för att den ska funka bättre så väntar på dem innan jag sågar klockan för mycket.

Så investera en huawei Watch GT-72E för halva priset jämfört med vantage klockan!! ...bara för att få något att relatera till och det är en helt ok sportklocka!! Displayen är sjukt bra och klar!!! ..och vanliga smartphone grejer går som på räls. Däremot är den lite mer för motionären och allmänna rörelse. Det som imponera mest var handledspulsen!! Den var nästan lika korrekt som att ha på sig pulsbandet!!! Faktiskt!! Klart bättre än vantage klockan!!!

Det jag dock irretterar mig på den är att när man ska synka till strava så vill den föra över en egen variant av bild med samlad data och det blir inget bra alls. Så det blev jag besviken på den....

Så summasumarum efter lite korta tester så står det väldigt lika just nu!!! Men skulle de där lovade uppdateringarna från polar komma och skramla igång den dyra klockan så kommer den knäppa huaweiklockan på näsan som en träningsklocka!! Dock som en smartphone och motionsklocka är GT klockan ett bra val.