lördag 19 maj 2012

ENSAMT


1a Gunnar Töjren H-30

Det blåste lite kyliga vindar på toppen av pallen även fast vädret var det bästa hittills denna säsong på Västerås XC race. Sist jag var här så var jag 12 år yngre hade blonderat hår och var 13e man på Elit SM och då var det mycket, mycket lerigt och blött....
Gunnar Töjren 13e Elit år 2000 SM XC Västerås.

Denna dag  sken solen och banan var till 98% dammtorr. Banan var kanske i längsta laget med sina 6,5 km och den var ganska så lik Eskilstuna bana med en hel del tekniska partier och därmed en ganska så låg snitthastighet. Den första halva delen på banan var askul med stor variation och backar, den andra delen av banan gjorde att banan kändes lite väl lång då det var mycket teknik där. Men frågar man Tommy så älska han den andra delen så smaken är som baken. Det gäller att vara snabb hur det än ser ut.

Det var ganska så tunna startfält då de flesta verkar gilla långlopp bättre än riktiga XC lopp och valde Billingeracet före Västerås XC. Synd för dem!!!

Denna dag valde jag igen att starta i H30 klassen för att få lite längre körtid och bra sparring då vi starta med Elit och Junior. När starten gick så la jag mig bakom elitaren och junioren. I första tekniska gick jag om och fick elitaren bakom mig ett tag innan han gick om igen och stötte men tror han mest blev trött själv så efter ett litet tag gick jag om igen och körde sedan själv resten av loppet.
Fick en bra genomkörare  inför Borlänge tour nästa helg och benen funka bra trotts rätt hård träning tidigare i veckan. Summa sumarum var det ett kanonrace och jätte bra arrangemang, tycker synd om Västerås CK att de inte fick mer deltagare för de var de värda med den banan och allt fixande.

Simon kollar in Irmas pris med avund.

Published with Blogger-droid v2.0.4