lördag 12 maj 2012

SVEALANDSSERIEN ESKILSTUNA XC

H30 2a Wille Olsson 1a Gunnar Töjren 3a Stefan Hilke
(egentligen en parantes)
Upp 5:00 på morgnen med Simon. Välling, blöjbyten, lek, frukost till hela familjen, diska, lasta cyklar medan Irma packar alla barnens grejer. Våra egna race kläder packades redan igår. Det är bara att gilla läget liksom om man har barn och ändå vill göra saker. Men inget om man vill ha sovmorgon, lugn frukost och sitta och smörja in benen halva morgonen eller meditera, mm...

Eter att ha hämtat upp farmor Thea som skulle ta hand om barnen medans Irma och jag tävlade så var det bilåkning i 2 tim och 15 min till startplatsen, Vilsta friluftsområde.
På uppvärmningsvarvet så fick man en liten smärre chock om hur blött och lerigt det var i skogen. Jag fick ju en liten fingervisning i torsdags på upplandscupen på hemma plan att det är rätt lerigt i skogen. Banan som jag trodde skulle vara som 2007-banan. Var inte som jag trott. Banan var en baklänges variant av 90-talets sme-race bana men lite nytt här och där. Bland annat en riktigt cool världscup utförslöpa precis vid målområdet där det var doserade serpentiner och hopp, HUR COOLT SOM HELST! 
Banan var pågrav det blöta underlaget ganska så svår och hade berghällar och utmaningar längst med varvet och det passa mig fint. Enda som jag tyckte var lite segt var att det var ett väldigt långt varv, men det kändes nog kanske så då snitthastigheten var låg idag.

För dagen körde jag i H30 för att få lite längre tävlingstid ochså ville Wille Olsson att jag skulle köra med honom någon gång oxå och det vill jag ju så sagt och gjort H-30 klassen idag.

Det var bara det att när vi stod på startlinjen så har Wille pyspunka bak. Wille pumpar snabbt och han fyllde nog på sina lungor oxå för när starten gick så fick jag bita i för att hänga med. Jag haka Wille bara några hundra meter innan jag börja tappa någon meter här och där. När vi kört 3/4 av varvet såg jag inte Wille längre. Men plötsligt när det bara var några hundra meter kvar till varvning hade Wille platt bakhjul igen och jag kunde köra om, även om det inte kändes som någon kul omkörning denna gång, för Wille var nog snabbare än mig idag. Sen var det en kamp, bara jag mot banans leriga, rötter, stenar, backar, mm till mål och jag låg själv hela tiden och fick en skaplig resa och bra träning. Riktigt skoj men skitigt idag.
  
Kul att Stefan Hilke körde bra i det svåra underlaget och blev 3a. Det behövs lite svårare banor inför master EM.

Även superkul att Atle Hansen funderar på att köra master EM. För de som inte vet så är Atle en som man inte ska springa orientering emot då han varit världsmästare i den sporten 1985. Atle har bra krut i benen och kanske en som kan utmana Benny Andersson något i H-50 tillsammans med Tommy Ohlsson när Tommy hittat tillbaka till formen igen.

Super kul igen är att Calle Friberg har börjat satsa på XC igen i elit och körde fort sam fan idag igen :.) Det behövs snabba elitare i Stockholm nu. Så de unga (och gamla) har några att se upp till och att det finns lite tyngre affisch namn. Så Calle och Micke Flockhart är super viktiga för XC sporten.

Superduper kul igen är att min underbara fru Irma Grape vann D-30 klassen idag och bror Stefan Larsson blev 3a i H-40 så det var en fin dag för CK NORRTÄLJE idag
Alla resultat och bilder kommer upp på Eskilstuna CK så småningom