söndag 13 januari 2013

TRÄNINGSDAG TVÅ

Morgonkaffe efter havregrötsfrukosten.
Efter frukosten i soluppgången så blev det lite fixande med cyklar och diverse saker sedan bytte vi om och stack iväg på ett fint distanspass i bergen. Solen sken och det är +23 grader. Inga moln. Riktigt klart väder och man ser långt. Mot El tablero på fina tarmac vägar väl uppe på ca 900 meter över havet blir det grusväg.  
Riktigt dålig grusväg, mer som rockgarden fast uppför. Jag skar sönder däcket lite på sidan och fick punka så det blev ett snabbt byte till slang, hade vätska i däcket. Vidare mot den fina byn och sjön Chira. Stefan hade det segt och tungt medan jag var pigg men jag höll låg profil och körde lugnt hela vägen idag.
Litet hästsafari passerades upp mot El tablero.

Årets rumpa fastnade på bild vid fikat i San Bartelome. Gilla de där shortsen!!!
Vi var upp som högst vid El Tablero sedan bar det av nedåt till bergsbyn San Bartelome där träffa vi samma norrman som förra året, fast då träffa vi honom i san nicolas. Lite cykelprat innan vi beställde in americana kaffe och baugetter med ost och skinka, mums!
Tog årets bild där på fiket när det passera en tjej med världens kortaste shorts, dom satt fint tyckte vi och alla andra cyklister som satt och råglodde med tungarna hängande ned på deras rakade ben...inklusive jag och Stefan. Det var ett sådant där "KOLLA!" moment....he he..
Efter fikat och lite solande så bar det av mot kusten. Vi körde ned mot fataga. Super rolig utförslöpa. Väl hemma blev det lite vilande vid poolen innan jag gick in och laga en riktig brakmiddag med makaroner blandat med banan och stora vitlökklyftor samt tomatskivor till det kulinarisk burkskinka som var köpt på närmaste supermarket!!! Till det serverades bröd punkt slut!!! MUMSFILIBABBA!!
Dagens cykeldata:
Tid: 3:43:26 tim
Medelpuls: 115 / 63%
Maxpuls: 154 / 84%
Trp: 70,9 km
Avg: 19,4 km/h
Stigning: 1755 meter
Temperatur: + 24 grader
Atack upp mot 1000 meter över havet

Gubbe!!

Gubbe 2 men i lite fortare fart

Under mina solglasögon!!!

Vackra byn Chira och sjön.

Stefan cyklar uppför, uppför och uppför.
Vädret är väldigt stabilt så imorgon tänkte vi köra en delvis ny väg för oss upp mot toppen. Vi kör inte enda upp imorgon men nästan. Blir mot Ingenio och upp mot Pica de la nieves. Såg att Per Kumlin kört den vägen utför så vi sak prova den uppför sen blir det nog hem via Santa Lucia. Over and out.