torsdag 24 december 2015

KEO POWER



http://www.polar.com/sv/produkter/accessoarer/keo_power_bluetooth_smart

Julafton. Trött som få var man när Simon inte ville sova mer utan istället öppna paket kl 4:55 på morgonen. Bara kliva upp och så oxå resten av familjen och farmor som som över. 
Irma som tar julen på största allvar hade fixat allt enligt boken och det bjöds på julegröt, julskinka, pepparkakor, mm. Jättegott förstås!!!
Barnen hann knappt äta då de var så koncentrerade på riva upp några paket. Sen var det mest godis för dem till frukost. Jag håller låg profil på hemma fronten sådana här hysteriska dagar.

På förmiddagen så fick jag till lite träning. Känns riktigt skapligt i kroppen och förkylningen var verkligen en snabbförkylning. Bara lite snorig nu.
Körde en nygammal bana som innehöll den gamla VM stigningen med lite stökig utfart samt runt åkern + ett dropp hopp.


Dagen till ära så prova jag för första gången lite lånad utrustning. Keo power pedaler. Det är ju Look lvg pedaler med inbyggd polar watt mätare. 
Montera på pedalerna igår och det var lite mek första gången för att fatta hur de skulle monteras. Gällde att läsa instruktionsboken ordentligt. Men när man gjort det en gång kommer det vara lättare nästa gång. Var inte så komplicerat som jag först tyckte.

V800 klockan synka pedlarena själv när man tryckte igång v-pedal. Jag hitta inte någon knapp utan lossa lite lätt på batteriluckan och skruva åt igen så satte pedalen igång.

Körde sedan med look pedalerna och lvg skor på en rätt stökig bana och fick klicka ur några gånger. Men man vande sig efter en kort stund.  Men några urklick och fotningar räckte för att det skulle bli några repor i sändarnas armar. Så detta är inget att rekommendera för skogsåkare om man vill att det ska hålla ett tag och det vill man då kittet kostar ca 13000:- i butik.
Vad gäller funktionen så funka det kanon så inget att anmärka på det.

Har dock plockat bort pedalerna efter 1 pass på mtb hojen men istället monterat de på trainer hojen och ska prova där och jämföra med tacx:ens watt. 
Provar det imorgon för strax ännu mera julfirande....