söndag 27 december 2015

MYRBY XC


Foto Henrik G : Första varvet, jag jagar Tommy i serpan.

Foto Henrik G :..och Andreas jagar mig....

Foto Henrik G :Grymt fin bana och underlag.

Foto Henrik G :En stund på andra varvet hade Tommy en rejäl lucka då jag fått stop i en kurva.
Man skulle kunna utse Myrby Xc banan till de "tusenkurvornasbana" så kändes det iallafall när man körde de 2 första uppvärmningsvarven på banan. Det var verkligen en kurvig bana så man fick bra kurvträning. Underlaget för dagen var perfekt!!! Hårt och snabbt före så gick bitvis snabbt mellan träden och hårnålarna. Två gånger stod det småträd ivägen för min axel så när jag kom hem var tillochmed ena axeln lite blodig. Men det får man ta när det bjuds på skojig Xc.
Det fanns egentligen bara ett riktigt klurigt parti på banan och det var den handbyggda rockgarden. Det var skarp kurva in i partiet så svårt att träffa den rätta linjen sen var det småbrant så gällde att inte tappa kontrollen uppe bland stenarna. Satte partiet bra hälften av varven, de andra strula jag lite och en gång fick jag hoppa av och gå ned. Backarna var inte så långa, utan mer powerbackar. Men banan var intensiv så trött var man redan efter ett varv.

Racet: Tommy tog ledningen ganska snart och satte upp ett bra tempo. Jag låg på knållen att få släppa här och där men jag tog igen uppför. På andra varvet fick jag en sladd och stop så Tommy fick en rätt stor lucka ett tag. Men jag fick bättre flyt och var nästan ikapp upp till rockgarden.
Men väl uppe bland stenarna så punkar Tommy och slår en volt framlänges. jag tar mig försiktigt förbi och härifrån så får jag köra mitt eget rejs. Hade bra flyt på banan och en riktigt rolig stund på hojen dock lite tråkigt att inte få fightas mer med Tommy då han körde så bra.

Det blev grymt bra träning någon timme iallafall och 4 timmar i bilen. Men lite bilåkande får man ta för att få rejsa på skojiga banor.