lördag 30 juli 2016

ALINGSÅS NOLHAGA SWECUP XCO



På bilden är det ettan GT och Trean Magnus Pettersen i master 40 klassen. (2a var Hans Mård.)

En helg för Stefan och mig med dryga 12 timmars bilåkande för att få cykla 2 timmar mtb xco. Men denna helg var det verkligen värt alla timmar i bilen. Och inte bara för att det gick bra utan för att man fick rejsa på årets hittils roligaste mtb xco bana. Det var rena Danmark sramliga stämningen!!! Både arrangörsmässigt, publikmässigt och inte minst banan!!!! Man trodde man var på Dansk mark och körde. Banan var väldigt likt Danmarks banor med djup bokskog, fina stigar, kuperat, kurvigt och med div olika utmaningar längst med banan. Stor eloge till arrangörer och banläggare!! Mycket skoj!!

Men banan var oxå riktigt jobbig och utslagsgivande. Det fick man känna på.

Master klasserna starta 14:15. Blev lite fördröjd start men det gjorde inte mig något. Jag hade bra rank och stod i andra startled. När starten gick så gasa jag för fullt för att komma in i skogen i topp då det blev smalt och trixigt snabbt. 

Kom in i skogen som andre man och fick en fin resa i första tekniska. När serpastigningen börja gick jag upp i ledning och fick genast en stor lucka. Väl uppe kunde jag kika ned på den ringlande skaran cyklister som jagade. Hade säkert en 100 meters lucka och det gick nästan lite för bra.,.......... Just när jag tänkte så, så börja jag bli lite trött. Efter andra stigningen hade Hans Mård närmat sig mig och jag gjorde lite små misstag här och där
Och efter halva varvet var Hasse ikapp och gick om. Jag fick lite vila bakom Hasse. In på andra varvet fortsatte jag strula lite och Hasse fick en liten lucka men jag kunde täppa den. I mitten på andra varvet går Hasse omkull och jag försöker utnyttja det och ökar tempot. 
Hasse kommer ikapp och biter sig fast. In på 3e varvet så märker jag att jag får några meter i serpastigningen. Gasar för fullt och går på rött. Får en stor lucka snabbt och hittar tillbaka till flytet och kan köra på bra sista varvet. Vinner idag och är 1:38 min före Hasse. 3a blir Magnus Pettersen. 

Grym fin mtb idag. Nästa helg blir det riktiga Danmark och sramliga i Holte. Detta var en grymt bra genomkörare inför det rejset.