torsdag 14 juli 2016

SM XCO BANA TEST

Dagens bild blev inte från SM banan utan det bidde från vyn från hotellrummet mest för att det inte hindes ta någon bild på banan. Riktigt fint här i Värnamo.

Jag, Stefan och Irma har precis kört 2 varv på Xco banan och jag hade otroligt bra flyt att träffa på Tobias Arneqvist som oxå precis skulle köra banan. Han hade nött några varv igår och hittade. Tobias är duktig teknisk oxå så jag fick direkt köra de flesta partierna i hög fart och ligga efter hans bakhjul så man satte linjerna direkt. Stannade bara på 2 st ställen och tittade lite extra. Satte alla partier utan problem så får verkligen tacka dig Tobias för lektionen!! Jag sparade oxå energi på några till varvs nötande på detta.

Banan var verkligen kanon! Särskilt första halvan var verkligen teknisk och rolig med en hel del lagom utmaningar. Den andra halvan hade några roliga partier och ett rätt stort drop men åxo lite mer rakare stigar. Jag gilla första delen mest då den var roligast men den andra delen kommer suga musten ur en. Kuperingen är lurig här. Kör man lugnt så kan man tycka banan inte är så kuperad men ökar man farten så märker man att det går uppför mer än man tror och plötsligt är man helt slut. Så imorgon gäller det att hushålla på krafterna om man ska orka hela rejset.

Väldigt bra att det blev ändring till 4 varv istället för 5. De tuffa 4*6 km kommer ändå bli stentuffa!!!

Men hursomhelst så gilla jag verkligen banan skarpt så nu är det bara att vila och ladda för imorrn kl 14:00 blir det fulgas så länge man orkar:-) ...sen får man se hur långt det räckte:-)