söndag 30 augusti 2015

SEGER HACKSTA XC

Foto Jeppman: GT in action på Hacksta XC.
2:a Jonas Palmberg. 1:a Gunnar Töjren. 3:a Marcus Hylen
Har tagit det tränings cykelfritt sedan jag kom hem från VM. Så idag på Hacksta XC ville benen och jag verkligen köra XC. Värmde upp och prova banan 2 varv innan start och banan var dammtorr och riktig fin och skoj. Den bästa versionen av Hacksta XC hittills. Några stökpartier var ersatta av lite mer snabbåkta partier men det var ändå väldigt teknisk körning bitvis. Banan är oxå rejält kuperad med flera riktigt branta och tuffa backar så en mycket utslagsgivande bana.

Vid start så fick H40 stå i 5:e startled så det blev till att stampa gasen i botten vid start för att försöka avancera något. Blev ändå en hel del köande i början men jag hade väldigt bra ben idag och på de tekniska partierna sväva jag bara över utan problem och i god fart. Avancera till 3:e plats totalt efter 1,5 varv och hade då bara Snabbe Calle Friberg och snabbe Mikael Flockhart framför. Men de elitåkarna är lite för snabba för mig så det blev att köra så hårt jag kunde så att inte någon skulle få vittnring på mig.
 Flytet och farten höll till mål och jag vann H40 klassen och var snabbast av alla veteraner denna dag. Det är jag väldigt nöjd med.

På polar v800 klockan så avancera jag från undertränad till mycket övertränad på den timmen vi körde. Så kroppen maxade bra idag.
Irma körde in på en fin 3:e plats i D30 klassen oxå.
 Så det var en bra dag i skogen för fam Grape/Töjren.
PS: Riktigt bra pris oxå men en prenumeration av cykeltidningen "BICYCLING"