söndag 2 augusti 2015

NAESTAVED SRAMLIGA H40

Lite sen uppdatering av helgens rejs. Stefan och jag tog ju en nätt tur i bil på 80 mil enkel ned till Danmark och Sramliga i Naestaved. Vi åkte på fredag eftm så vi var framme i närheten av Naestaved sent på fredag kvällen så vi hann ej köra banan.
 Så det blev tidigt upp på lördag morgonen för att ta sig till banan för att få en liten glimt av svårigheterna innan starten som var 12:00 för mig i H-40 klassen. När vi kom till banan så körde yngsta klasserna och de körde inte svåraste partierna så man fick snirkla sig genom skogen för att få se lite av banan innan start. Gick ej att testa då funktionärerna överallt sa åt mig "No training now". 

Jag var tvungen att förklara att: Jag måste få se banan annars slår jag ihjäl mig!! (på svenska) .... Och då titta de förvånat på mig och låt mig titta på banan.
 De trodde kanske att jag sa: - Får jag inte se banan slår jag ihjäl dig!!! Hehe... Vi var ju inte så långt från Malmö;-))
Man behövde liksom prova banan innan man körde rejset kändes det som!!!
När starten gick var jag rätt nervös då jag ej hunnit testat banan helt...!!
Starten gick lugnt och jag la mig runt 2-3 plats och fick en fin resa i början. Satte lätt "gap jump" och även" collarbone jump" (första gången jag hoppa det hoppet). I rockgarden körde jag dock b-linjen. Sedan kom hoppet jag bävade för mest innan start och det var ett nytt hopp med horisonten i sikte strax innan uthopp. 
La mig några meter efter de 2 i täten och såg dem hoppa och la mig i samma fart och hoppa. Det var ändå en snäll landning i det hoppet så det gick faktiskt riktigt lätt även det hoppet. Nöjd över det så  var det sedan mest en fight med mig själv att hitta flowet på banan. Då jag inte hunnit kört banan blev det lite avig och brytig körning och jag tyckte ej jag fick med mig farten i alla dalar upp och ned.

 Banan är fruktansvärd  tuff både tekniskt och med branta backar både upp och ned så finns inte någon vila på banan. Jag tappa Thomas Norup ur sikte men körde om Lasse B Pedersen.
Sen var det en kamp att försöka komma ifatt Thomas i täten. Jag hängde med skapligt i 2 varv av 4 varv. Sedan öka avståndet och i mål var jag 1:42 min efter. Lite stolpe ut idag igen!!!

 Jag tyckte ändå jag körde bra och jag är grymt nöjd med att sätta alla tekniska hinder utan några större problem.
 Danmark levererar verkligen häftig xco cykling. Idag kör eliten på samma bana och en hel del Svenskar på plats och ska köra!! Håller tummarna för dem.