måndag 17 augusti 2015

VM BANAN

Vilodag idag. 
Började kolla in banan lite mera och kollade lite på redbull TV från när världscupen gick där. Då var det soligt, varmt och torrt.
Banan verkar i stort vara samma som på V-cupen. Banan börjar på dryga 1800 möh och man snuddar 2000 möh som högst. Så tunn luft kommer slita extra på krafterna. Längden är 4,2 km och på V-cupen körde de snabbaste damerna på 16-17 minuter per varv (då det var torrt) så kanske där eller + någon minut man kommer att ligga i tid per varv så blir säkert 5 varv för H40 klassen, men det är bara en gissning.
Banan är mer en old school mtb banan som inte innehåller några svårare hopp eller drops. Men det är långa klättringar och långa utförspartier. Fick lite uppdatering från finländarna som hade kört banan idag och det var inga supersvåra hinder på banan. Svåraste var att det var några rätt snabba utfarter med en hel del sten och rötter. Så lite punka varning om man kör fel spår. En riktigt brant backe oxå uppför där lättaste växeln går varm.
Annars har vädret den senaste veckan varit lite sämre så det har regnat från och till varje dag. Så idag var banan ganska blöt. Kollar man på vädret en vecka fram så ser det tyvärr ut att kunna bli lite blött och ingen sommarvärme. Vet inte om det är bra eller dåligt för oss nordbor. Spanjorerna körde ju väldigt bra i Norge där det var stenigt och blött så de verkar kunna köra i gegga de med :-) och säkert i branta uppförsbackar med!!! Blir förmodligen lika tufft som varje år!!!