söndag 17 januari 2016

EN VINTERDAG SOM LEVERERADE AKTIVITET

Grym skatening på sjön nedanför huset.

Vilken underbart härlig vinterdag. När man har tagit till vara precis en hel dag med lite blandade aktiviteter och är helt slut när mörkret sveper in då är man rätt nöjd med tillvaron.

Dagen börja som vanligt tidigt och medans solen inte ens var uppe så var jag, Iza och Simon redan ute och åkte pulka ända tills det var lunch. 

Sedan var det combiträning för min del då det var -11 grader. Började på mtb hojen och körde precis som igår 8 varv på Xc banan här hemma. Sedan snabbt byte till skidor skate och följde fyrhjulings spåren nere på sjön några repor. Helt perfekt skate före med en hård skorpa snö som var täckt med ett tunt lager pudersnö. Det var några år sedan jag körde på sjön och det var verkligen superfin skidåkning.
Efter skidåkningen så klev jag in i den lite varmare cykelboden och körde ett 4*4 min pass på trainern. Har investerat i en ny tacx skiva och det är en nygammal stigning jag körde. Min favorit stigning upp till Col De Peyresourde. 
Jag var rejält trött i benen när jag körde 4-orna så det blev inte mycket till watt att orda om. Försökte hålla mig på ca 300 watt på intervallerna men det rasa lite mot slutet.

Efter den combiträningen var man redo för sängen men då ville barnen köra pulka igen så det var bara sätta på sig torra kläder och köra tills mörkret svepte in igen.
Sedan in och laga middag till hungriga familj.

Rätt mör nu efter middagen. Men väldigt skönt att köra sig fyskiskt trött för huvet. För då mår man fantastiskt nog väldans bra något dygn innan man måste köra sig trött igen.

Bara ca minuten efter mig själv på dagens Xc träning jämfört med gårdagens rejs.

Äntligen fick jag köra min favorit stigning igen.