söndag 16 juli 2017

HÖKARÄNGEN TT

Blev ensam deltagare från Norrtälje idag när bröderna Mård bjudit in till för SM TT vid Hökarängen/Högdalstoppen. Det var strålande sommarväder med +22 grader och sol. Rulla från Norrtälje vid 8:15 och var framme lite dryga timmen senare. Det var ca 20 cyklister som kom till rejset idag så blev lite som en minikepscup.
Efter ett gemensamt mastervarv då man fick kika på A och B linjerna och testa så samlades alla till start. Jag körde bara B linjer idag då jag inte ville riskera att kracha innan SM. Banans A linjer är oxå rätt svåra så man skulle behöva mer tid att träna på dem om man ska känna sig säker och köra dem.

Idag gällde 4×3,5 km + startloop. Start!!!

Hans Mård och Jack Kock tog täten. Sedan var det Henrik Mård och Per Strömblad. Tätt efter dem jagade jag. Det var varmt och låånga stigningar precis sånt jag gillar och jag tyckte jag körde på bra och höll bra fart på kadensen för att inte bränna ut mig. De två i täten var i en klass för sig idag så dem såg jag bara en kort stund. 

Efter ett tag kom jag om en kroknande Per S och började istället jaga Henrik M. Men Henrik var väldigt snabb utför så de meterna jag knapra in uppför utöka han utför. Jag fick inget riktigt bra flyt utför utan körde lite stelt och brytigt.

Plötsligt från ingenstans på varv två så swischar det till bredvid mig och långlopps specialisten Per Rönmark drar förbi mig. Fort gick det och jag hade inte en chans att följa. Blev lite störd av det men jag bet ihop och grisade på i min takt och hade Henrik M i sikte hela rejset framför mig men kom liksom aldrig riktigt nära. Så blev ingen belöning för mödan idag.

Blev en kämpar insatts idag men oxå en väldigt bra genomkörare inför SM.
Jag får nog sätta en peng på Hasse M för han verkar i väldigt bra form. Jag var 4 min efter honom idag. Det är mycket!!
Nya tag nästa vecka!!!