lördag 5 november 2016

XC TT I SLALOMBACKEN

Minusgrader och fruset. Bra förhållanden för ett mtb xc TT så efter frukost rulla jag till slalombacken och komponera ihop en 4 min slinga. Blev bara Stefan och jag som rejsa och vi körde 40 min så det blev bra träning. Inte så skitigt heller då det var fruset. Sedan rulla jag av hemåt. Efter lunch så var jag ute med barnen i det kalla men fina höst vädret. Nu är det bara den låååånga lördagskvällen kvar idag. Får se vad vädret säger imorrn om det blir distans eller trainer.





...appropå lite annat... som musik..... så är hösten och vintern en tid på året då jag lyssnar mycket på musik. På hösten blir det ju längre kvällar att fylla ut samt så behöver sinnet någon mer input när mörkret och kylan tar över. På våren och sommaren hinner man inte lyssna lika mycket på musik då man är betydligt mer aktiv och sinnet får sin endorfin kick ändå av ljuset, värmen, alla färger, mm...

...Satt idag framför brasan på eftm och lyssna lite på en av mina forna musik idoler Kate Bush. Hon var bara riktigt bra de första 4 albumen sedan blev det lite mera ojämt och de sista albumen har jag ratat då de varit rätt kassa. Ungefär som med Peter Gabriel men det är en annan historia.

Men ibland missar man något och på Kate Bush album "Aeriel" så har 2000-talets Kate skapat en riktigt bra låt som jag missat. Hon har slagit ihop ett gäng låtar till ett långt stycke precis som bland annat Genesis gjorde i det dunkla 70-talet. På den tiden var det mer vanligt då folk lyssnade mer på musk och inte zappade musik som nu för tiden.
....Det blir ett bättre flyt och mer som en bok i låtform. Men det gäller att ha lite tid över och sitta och lyssna. Denna låt som hon ger namnet "An endless sky of honey" är ca 42 min. Ger man inte låten de minutrarna så tappar man tråden och flytet och den försvinner i etern. Men ger man låten tid i lugn och ro så får man tillbaka... Grymt bra i sin helhet och ett mästervärk av en något äldre Kate Bush. Fick rysningar i vissa sektioner.... det är bra!!!