fredag 29 mars 2013

DÄCKTEST MED BÄ OCH BU





Fick lite ledig tid på morgonqvisten och det passa mig bra då det fortfarande var hårt I backen efter nattens kyla. Går ganska fort nu när solen är uppe innan xc slingan blir lite lerig och eftersom det är race imorrn är jag tacksam att slippa tvätta hojen.

Testade lite continental däck. Det däcket bland continetal däcken som är klart bäst allaround och med hyffsad vikt och hållbarhet är race king. Jag föredrar 2,2 bredden så man har en ok luftkammare att fjädra fram på. För de som kör continental var väl detta ingen nyhet.

Men så kom då race king tubles ready (ny variant av protection däcket) till detta året. Jag var snabb att införskaffa det och har provat det. Det är något tyngre då det har lite mer fibrer och gummi I väggarna. Det blir I och med det oxå styvare/hårdare så jag märkte att ska man få samma känsla I det som race king sport så kräver det mindre luft I däcket. På race king sport kör jag ca 1,8 kg. På race king tubles ready så får jag gå ned till 1,3 kg för samma känsla. Trots så olika tryck så känns det som samma tryck I de olika däcken. Lite riskabelt med så lite tryck om det börjar gå brant nedför och svänga smatidigt. Lätt att kavla. Hmmm...

Vad gäller fäste är det black chili I de däcken jag testat så fästet är det inget fel på med rätt lufttryck. En sak jag jag inte är nöjd med är att luften I däcken inte ens håller 1 dygn på race king sport. Race king tubles ready är lite bättre på den punkten men kräver pumpning inför varje cykling. Och då har jag ganska många skopor vätska I däcken. Testade oxå x-king 2,2 sport I fram men vad gäller fäste så måste jag prova det däcket mer. Det däcket har lite mindre luftkammare så inte lika mjuk gång som race king. Mitt x-king däck håller luten sämst och kommer man ett race på samma lufttryck så ska det vara ett kort race.
Nu jämför jag med det däck jag kört förra året och de däcken hade ca samma bredd och vikt som race king tubles ready och sport, ungefär samma fäste och jag hade ingen punka på hela förra året och de pumpades på våren och man kunde tappa ut luften på hösten, det sista kanske lite överdrivet men de höll luften mycket, mycket bra. Däcktrycket på de däcken var 1,8 kg.
Lite att fundera på. Men vad gäller continental så kommer jag nog ge race king tubles ready 2,2 tjansen på min hoj iår.

Efter cyklingen körde jag lite skate skidor på åkern. Vackert och fint före var det men jag hoppas det var sista gången I vår jag åkte skidor. Imorgon börjar kepsen. Det ska bli skojigt!!!
Published with Blogger-droid v2.0.10