söndag 9 november 2014

NORDRONACROSSEN

Foto: John. Nästan hela CX gänget. Oservera tävlingsledaren läängst, längst bak :.)) Rolig han :.))

Foto: John. smutsigt

Foto: John. Konsentration och få igång det digitala

Ett bra och relativt stort startfält på ckn:s cross serie idag då Nordronacrossen kördes. Banan var av snabb karaktär och gick mest på grusväg med några leriga gräskurvor.

Startsnabbe Anders S tog starten och fick en liten lucka tillsammans med Micke F medans Stefan, Johan och jag hamna lite på efterkälken. Efter halva varvet gick jag upp i våran lilla trio och börja jobba för att täppa luckan. Vid varvning var jag ifatt och ungefär i damma veva så gick Micke om och höjde tempot. Micke försvann rätt fort i fjärran medans Anders, Johan och jag bildade en ny trio då Stefan hade släppt.

På 3e varvet så tappa jag kedjan och fick stanna och fippla lite med kedjan. Stefan kom ikapp samtidigt som jag kom iväg och nu fick jag börja jaga igen. Det var ca 15-20 sekunder upp till Anders och Johan och jag fick köra allt jag hade för att börja ta in någon sekund här och där. Det tog ca 3 varv innan jag var ifatt.

Tempot gick ned något när jag kom ifatt och jag insåg att någon katt och råtta lek med 2 st som är bättre i spurten än mig är inget bra utgångsläge för mig så jag gick upp i täten och körde så jämnfort jag kunde och allt jag hade där jag visste att jag var bra och det var där det var kurvigt. Den taktiken lönade sig iallafall mot Anders som tappa lite i kurvorna och fick jobba sig ifatt på rakorna. Johan körde stabilt och låg säkert på min hjul.

 Tyvärr så hade jag ingen bra dag uppför och hade inget klipp alls i långbacken så jag kunde ej utnyttja att köra hårt i backen. Försökte köra så bra jag kunde i backen och sen gasa på krönet. Men Johan och Anders följde lätt med.
Viktigaste för mig denna dag var att hålla Anders bakom mig och på sista varvet tog jag i för kung och fosterland på de kurviga partierna och fick en liten längre lucka mot Anders inför sista backen. Johan var starkt och bomba om mig uppför och jag kunde inte följa honom. Var livrädd att Anders skulle komma med sin fantom spurt men han var tydligen lika trött som mig för han kom aldrig och jag kom före Anders och jag blev 3:a idag.
Micke vann och Johan var 2:a.
Anders blev 4:a så nu leder jag nog den totala med 2 poäng före finalen om 2 veckor. Blir spännande rejs det :.) RESULTAT på www.ckn.nu