söndag 25 augusti 2013

5A IGEN PÅ MASTER VM


Det blev en 5e plats igen för mig. Jag var ju även 5a förra året I Brazilien. Jag är ok nöjd med det. Jag var inte bättre än så helt enkelt.
Jag fick en bra start och kom iväg som ca 7-8. I första twintracken valde jag rätta spåret och fick en lite långsammare luckystarter framför mig som jag lätt kunda trampa förbi. Sedan hade jag fritt spår då de snabbaste valde den andra linjen. Var ifatt när första stigningen började och vi blev en 4 manna klunga som fick lucka från övriga fältet.
När andra stigningen började tog jag en spring linje och var 3a. Strax efter så börja det stiga rejält och jag hamna sist I 4 manna klungan och kände att jag ej kunde följa tempot längre. Fick växla ned och köra mitt tempo. Azavedo och lionel ipert körde om och jag var 6a. Fick rejält bakslag av den höga utgångsfarten och det tog ett bra tag innan jag jobbat syran ur benen. Efter halva andra varvet börja det kännas bättre och de som var bakom släppte och jag var I ingemansland med ingen framför och ingen bakom. Lite tur hade jag då Lionel Ipert punka på sista varvet så jag kunde klättra en placering. Kändes annars som mitt sista varv var mitt bästa varv men jag var minuten efter 4e platsen och 2 min efter 3e platsen.
Jag gjorde så gott jag kunde med det jag hade.i idag hade jag inte de kanon ben jag hoppats på men jag körde ändå stabilt, säkert och hyffsat fort. Så med en tangerad 5e plats så gör jag inte ett sämre lopp än förra året. Så jag får vara nöjd.

Lite magert med bilder. Men ska lägga ut några så fort jag får tag I några från racet. Eftermiddagen gick åt att ta hand om Samuel som kracha hårt under sitt lopp och fick åka ambulans till sjukan. Han bröt nyckelbenet och är bra mörbultad.
Imorgon åker vi hem:-)